Volg de paaltjes over de heide of wandel door groene bossen. Struin langs de weidse plassen en slenter langs eeuwen aan cultuur. Lekker een frisse neus halen in de natuur of een rondje maken langs de verhalen van het verleden: wandelen in Gooi & Vecht doet je goed. Ontdek onze vijf favoriete wandelingen door afwisselende, Gooische landschappen.

Waar eens de zebra's graasden

Gooilust | 4 km

Een eeuw geleden liepen in de weilanden van het landgoed Gooilust in 's-Graveland gnoes, bizons, kangoeroes, zebra’s en antilopen. De exotische dieren zijn allang verdwenen, maar de collectie van exotische bomen en planten zijn gebleven. Ontdek de unieke rododendronvallei en het sterrenbos en bewonder de siertuin. 

Ontdek de historie van Gooilust

Waterdichte schoenen nodig

Oppad & Kromme Rade | 10 km

Wandel tussen de Loosdrechtse en Kortenhoefse Plassen, door en langs trilveengebieden en weidse uitzichten over het water. Luister onderweg naar de vogelgeluiden. Wie weet spot je een ijsvogel, purperreiger of misschien wel de karekiet. 

Ontdek plassen en veengebieden
Hervormde kerk aan de Kortenhoefsedijk in Kortenhoef, met wit bruggetje ervoor.

Ontdek het verhaal van de vesting

Stadswandeling Naarden | 4 km

Struin door smalle klinkerstraatjes en wandel over de vestingwallen. Ontdek historisch Naarden met haar monumenten, unieke winkeltjes, spannende musea en gezellige horeca met terassen. Historische feitjes en verhalen verslinden? Luister dan de audiotour tijdens je wandeling, of ga de derde zondag van de maand op pad met de stadsgids.

Slenter door historisch Naarden
Twee wandelaars lopen onder de Utrechtse Poort in Naarden door

Doe een rondje om Hilversum

Voetstappenpad | 25 km

Een afwisselend ‘rondje om Hilversum’ van zo’n 25 kilometer, die je niet persé in één keer hoeft te lopen. Maar dat mág wel natuurlijk. Je loopt door heidevelden, bossen, landgoederen en weilanden rondom Hilversum en deels via onverharde paden. Onderweg kom je langs een aantal leuke terrassen, maar vergeet niet wat home made lekkers mee te nemen. 

Volg de voetstappen

De heidevelden van Mauve

Tafelberg- en Blaricummerheide | 8 km

Wandel door het landschap dat schilder Mauve geïnspireerd heeft. Grote kans dat je de schapen op de hei ziet grazen. Je loopt langs de schaapskooi en eindigt op de 36 meter hoge Tafelberg waar je een prachtig uitzicht hebt. 

Door het land van Mauve

Vroeger & Nu in de Vechtstreek

Fotowandeling door Vechtdorpen

Ga op ontdekkingsreis door de vechtdorpen Maarssen, Vreeland, Loenen en Breukelen. Ontdek met oude foto's het roemruchte verleden. Onderweg kom je langs historische panden, buitenplaatsen, parken, rivier de Vecht en allemaal gezellige terrassen en leuke winkels.

Stap in het verleden