Stadswandelingen

Ontdek verhalen te voet

Stadswandelingen

Inspirerende wandelroutes - Van vestingstad tot mediastad

Gooi & Vecht is een streek vol verhalen en historie. Van dichter P.C. Hooft tot architect W.M. Dudok, en van historische vestingsteden tot dé mediastad van Nederland. Dompel je onder in de geschiedenis, leer over lokale volksverhalen en bewonder bijzondere architectuur. De diverse steden en dorpen in Gooi & Vecht lenen zich perfect om te voet te verkennen. Laat je inspireren door onze favoriete routes (en bestel ze online via onze webshop).

Naarden vestingwallen

Naarden vestingwallen

© Martin van Lokven

Stadswandeling Naarden-Vesting

Rondje Vesting | 3,5km

Wandel over de vestingwallen en struin door de smalle straatjes van de pittoreske vestingstad. Loop zeker even binnen bij de Grote Kerk. Download de route via de button of haal 'm op bij Bezoekerscentrum VVV Naarden. 

Ga op pad
© Martin van Lokven

Stadswandeling Huizen

Huizer Melkmeisje wandelroute | 3km

Laat je leiden door het volksverhaal van Huizen over een gierige boer en een melkmeisje. Onderweg kom je langs de mooiste plekken van het dorp. Er is een korte (2km) of langere versie (3km) van de route. Bekijk de route online of haal de routebrochure bij VVV Huizen.

Bekijk de route
© gooivechtinvr.nl

Architectuurwandeling Hilversum

Dudokroute | 8,5km

Wandel langs de bijzondere bouwwerken van W.M. Dudok. Meer dan vijftig jaar heeft deze eigenzinnige architect zijn stempel gedrukt op Hilversum, met als hoogtepunt het Raadhuis. Bestel de route in onze webshop en ga op pad.

Doe Dudok

Stadswandeling Muiden

Vestingstad vol historie | 4km

Muiden ligt op het scharnierpunt van de Nieuwe Hollandse Waterlinie en de Stelling van Amsterdam. Beleef de gezellige vestingstad met een wandeling door de haven vol traditionele zeilschepen en neem plaats op een terrasje met uitzicht op de Groote Zeesluis.

Ontdek Muiden