Vesting Brouwerij Comenius

Vesting bier, yes dat is er gewoon! Brouwerij Comenius zit verscholen in één van de oudste delen van de vestingwerken: Bastion Nieuw Molen uit 1679. Ze brouwen hier met zoveel mogelijk lokale en biologische grondstoffen. Met natuurlijke hop uit het Naardermeer en de kasteeltuinen van het Muiderslot. Het bier rijpt in de unieke historische kanonskelders onder natuurlijke constante temperaturen. Ideaal toch!?

Het Proeflokaal en terras is alleen open op bijzondere dagen, zoals tijdens De Gooische Vrijmibo. Check hiervoor hun agenda. Je kan het proeflokaal afhuren voor besloten bijeenkomsten zoals een diner, verjaardag of een bedrijfsborrel. 

Vesting Brouwerij Comenius | Bastion Nieuw Molen, Naarden-Vesting

 

Restaurant Acquavite

Nog zo’n pareltje is Restaurant Acquavite. Dit Italiaanse restaurant zit verstopt in de oude Promers Kazerne. Hoe gaaf is dat! Ze serveren traditionele Italiaanse gerechten met een moderne twist. Op zomerse dagen kan je dineren op het terras in de binnentuin. Een überromantische setting en niet voor niks trouwen hier veel mensen. Het voelt hier op een zomerse avond net alsof je in Italië bent! Dus verras je partner zeker een keertje met een etentje hier in de tuin.

Acquavite | Adriaan Dortsmanplein, Naarden-Vesting 

 

Arsenaal Brasserie, Grill & Lounge

De laatste maar zeker niet de minste. Verscholen in de binnentuin van Conceptstore Het Arsenaal zit deze mooie brasserie. Een erg fijne plek met weinig wind en met prachtig uitzicht op de fontein. Het terras is open van april tot oktober. De inwoners en de zakelijke klanten weten dit pareltje wel te vinden, maar mensen van buitenaf zie je hier niet gauw. Dus sla je slag en ga romantisch lunchen of dineren. Ze hebben een kleine kaart vol lekkers van de grill. Van hamburgers tot ribeye en vega green roast. Of ga met vrienden borrelen met een G&T of cocktail.

Arsenaal Brasserie, Grill & Lounge | Kooltjesbuurt 1, Naarden-Vesting