Kunst stoffig en alleen voor mensen met een dikke portemonnee? Think again! Stap eens binnen bij een van de unieke galeries in Gooi & Vecht en laat je verrassen. Van jong talent tot internationale iconen. Het voordeel van een galerie: kleinschalig en laagdrempelig, want je kunt gratis even binnenstappen. Bevlogen medewerkers vertellen je met plezier over het verhaal achter de kunst. En als je iets moois tegenkomt is het nog te koop ook!

De Krachtcentrale | Huizen

Energie & inspiratie opdoen

De Krachtcentrale zindert van de energie! Ooit werd vanuit dit pand energie geleverd voor het hele Gooi. Nu is het de creatieve hotspot van Huizen met een rauw, industrieel randje met o.a. ateliers, een club en een gym. Naast het café-restaurant (aanrader!) vind je op de begane grond ook de galerie, in de imposante ruimte van vijftien meter hoog met de karakteristieke raampartijen die de ‘zakelijke bouwstijl’ uit de jaren dertig typeren.

Naar De Krachtcentrale

Galerie Muiden | Muiden

Kunst in de vestingstad

Hier is altijd nieuwe kunst te zien, van gerenommeerde tot minder bekende kunstenaars. Van schilderijen en fotografie tot keramiek, glas en andere kunstvormen. Galerie Muiden organiseert wisselende exposities, dus een goede reden om geregeld even binnen te lopen. Ook een leuke tip voor originele cadeaus, want Galerie Muiden heeft wisselende kunst en kunstcadeaus in stock.

Bekijk Galerie Muiden

Het Wagenhuis | Breukelen

Voor een mooiere toekomst

Een creatieve, unieke en duurzame plek in Vechtdorp Breukelen. Op deze historische plek brengt het Wagenhuis mensen, kennis en cultuur samen. Ze noemen zichzelf een ‘living lab’, een proeftuin waar innovatie en een duurzame toekomst centraal staat. Ga voor een kopje ‘true-priced’ koffie in Het Koffiehuis en leer over duurzaamheid in de mini-bieb van Het Kennishuis. In Het Kunsthuis vind je (New) Zero Art, veelal met circulair materiaalgebruik als startpunt. 

Ontdek meer van Het Wagenhuis

Art Center Horus | Laren

Moderne kunst in klassiek kunstenaarsdorp

Een ontmoetingsplaats voor kunstenaar en kunstliefhebber en dé plaats bij uitstek waar je kunst in uiteenlopende stijlen ontdekt. Denk aan beelden, schilderijen, fotografie en hout- en glaskunst. Niña en haar team staan klaar om je te onthalen en de kunstwerken optimaal te laten beleven. Door een uitwisseling van werken met hun galeries in België zijn er telkens verschillende kunstenaars uit binnen- en buitenland die worden uitgelicht in deze galerie, in het hart van kunstenaarsdorp Laren.

Tell me more

Galerie Pouleuff | Naarden

De plek voor jong talent

In het hart van pittoreske vestingstad Naarden vind je Galerie Pouloeuff, een plek voor jonge talentvolle kunstenaars. De galerie is gelieerd aan de Keep an Eye Foundation en heeft tot doel jonge kunstenaars en artistiekelingen te ondersteunen. Loop eens binnen en laat je inspireren, verrassen en... wie weet loop je wel tegen je nieuwe favoriete kunstwerk aan!

Bekijk Galerie Pouleuff
Twee bezoekers genieten van lichtkunst in donkere galerie