Erfgoedfestival Gooi & Vecht 2021 - Erfgoed te voet en per fiets

Maak kennis met de plekken waar belangrijke grensverleggers, wereldverbeteraars en uitvinders woonden en werkten in het Gooi en de Vechtstreek. Download de Spacetime Layers app en ontdek al wandelend of fietsend de sporen van deze pioniers in Gooi & Vecht. De meeste routes zijn speciaal samengesteld voor het Erfgoedfestival in samenwerking met de Historische Kringen, maar zijn ook nu het festival is afgelopen nog gewoon te volgen!

Van start

Download de Spacetime Layers app op je smartphone door de QR-code te scannen. Klik vervolgens in het overzicht hieronder op de button bij jouw voorkeursroute om deze rechtstreeks te bekijken in de app. 

Klik hier voor een stap-voor-stap beschrijving hoe je de app kunt downloaden.


QR-code-met-link-naar-Spacetime-Layers-app

Mondriaanroute | Laren & Blaricum

Over de weg naar abstractie

Piet Mondriaan woont vanaf januari 1915 in Laren. Het blijkt voor hem een vruchtbare keuze om in het mondaine kunstenaarsdorp te gaan wonen. Wandel langs ateliers, woonhuizen en locaties waar de schilder belangrijke stappen maakt in zijn werk.

Volg Mondriaan

Grensverleggers in Vestingstad Muiden

Floris V, P.C. Hooft, generaal Krayenhoff en Jan Bouvy

Ontmoet vier legendarische grensverleggers die ieder - op hun eigen manier in hun eeuw - Muiden voorgoed hebben veranderd. Dit is een korte wandeling door het centrum. Wil je het oude leven in de vesting echt beleven? Bezoek dan zeker het Muiderslot of neem de boot naar Forteiland Pampus. 

Verken de vesting

Door Pinetum Blijdenstein en Boomberg | Hilversum

Ontmoet de schatrijke bankier met groene vingers

Pinetum Blijdenstein bestaat uit een unieke tuin met een collectie exotische naaldbomen van wereldformaat, verzameld door bankier Benjamin Willem Blijdenstein (1839-1914). Een markante man met invloed, geld én een groot sociaal hart. Maak kennis met een bijzonder figuur en waan je in het Gooi van de 19e eeuw.

Bekijk de route

Liebermannloop | Laren

Ontdek leven, werk en vrienden van Max Liebermann

Max Liebermann is een van de beroemdste buitenlandse kunstenaars die aan het eind van de negentiende eeuw naar Laren komt. Welke plekken bezoekt en schildert hij? Wie zijn de andere kunstenaars die hier dan komen en waar wonen en werken zij? Stap in de voetsporen van Liebermann in kunstenaarsdorp Laren.

Naar de wandelroute