Mediastad Hilversum

Bruisende stad in het groen

Hilversum

Natuur en cultuur - Hier gebeurt het

Omringd door bossen van Natuurmonumenten en heides van Goois Natuurreservaat is Hilversum het bruisende middelpunt. Bezoek het mediapark, voel de creativiteit borrelen en bewonder de bijzondere architectuur. Naast het hart van de entertainmentindustrie is de grootste stad van Gooi & Vecht een muzikale trekpleister. Geniet van een concert en kom tot rust in de verborgen tuinen. Hilversum biedt rust én vertier. 

Nederlands Instituut voor Beeld & Geluid

De magie van radio en tv

Zoek vergeten pareltjes in het enorme audiovisuele archief, verras jezelf tijdens de Media Experience of stap in bij Hillywood tours en neem een kijkje achter de coulissen en in tv-studio’s. 

Naar Beeld en Geluid
Bezoeker in Museum Hilversum

Bezoeker in Museum Hilversum

© Rick Mandoeng

Museum Hilversum

Thuis van De Zilveren Camera

Ontdek verhalen achter de foto’s, leer kijken met een ander perspectief en bewonder de wisselende exposities op het gebied van mediakunsten en fotografie. Je raakt niet uitgekeken. 

Bezoek mediamuseum

Architectuur in Hilversum - Stad vol architectonische hoogstandjes

Wandel over bijzonder Landgoed Zonnestraal

 

 

Doe de wonderlijke Dudok-route

© gooivechtinvr.nl

Bezoek het wereldberoemde Raadhuis en DAC

© Gooiland

Hotel Gooiland

Overnacht in een rijksmonument

In een modern rijksmonument (ontwerp Jan Duiker) in het centrum van Hilversum bevindt zich een oase van rust. Een hotel met comfortabele kamers waar je kunt opladen na een dagje fietsen of wandelen in het prachtige, groene Gooi. Of waar je dankzij alle luxe gemakken een relaxed verblijf hebt. Vanuit het hotel loop je zo het winkelgebied vol winkels en gezellige terrasjes in.

Boek dit hotel