Klinkt dammen bouwen in het water, kliederen met modder, hutten bouwen en verstoppertje spelen tussen de bomen als muziek in je oren? Dan hebben wij dé tips in Gooi & Vecht voor jou op een rijtje gezet! Voor kinderen die vies willen worden, of net ietsje minder vies maar wel houden van spelen in de natuur. Neem een eigen picknickmand mee of parkeer jezelf op een lekker terras met een gemberthee en huisgemaakte appeltaart, terwijl je kids de tijd van hun leven hebben. Waar ga jij de buitenbeest uithangen?

Spelen in het bos

Speelnatuur van OERRR

Banjeren door het bos, sjouwen met takken, klimmen naar de boomhut en dammen bouwen in het water. Bij Speelnatuur van OERR in ’s-Graveland valt zoveel te ontdekken. Neem voor de zekerheid wel wat extra kleding voor de kids mee; grote kans op moddervegen en natte sokken. En terwijl de kinderen lekker aan het ravotten zijn, nestel jij je op het terras van Brambergen. Café Latte, homemade appeltaart of de borrelplank en genieten.

Ga voor OERRR
Kinderen speuren in het bos naar kleine beestjes in de Herfst

Aan de heide

Heidezicht Bussum

Eerst een stukje wandelen op de heide rond Bussum en daarna neerploffen bij Heidezicht in Bussum. De speeltuin met o.a. houten speelhuisjes, een klimmuur en tokkelbaan staat garant voor uren speelplezier. En jij vermaakt je ondertussen op het terras of in het glazen theehuis. Koffie, warme appel-kruimeltaart, een dikke boterham of een vers gemixt sapje; voor lunch, borrel en diner zit je hier goed. Wie wil er straks niet mee naar huis? 

Op naar Bussum

Het stoerste speelbos van Hilversum

Speelbos 't Laer

Kliederen met modder, bomen klimmen, hutten bouwen en verstoppertje spelen? Speelbos 't Laer is het leukste en stoerste speelbos van Hilversum. Je kids kunnen zich hier uren uitleven met zand, keien en andere natuurlijke speelelementen zoals water en de bomen. Er is geen toezicht, maar rondom het terrein staat een omheining van hout, waardoor je kinderen niet zomaar weg kunnen lopen. Vergeet niet een homemade picknick mee te nemen, want hier geen terrassen met horeca.

Hier wil ik heen
Kinderen spelen in Speelbos 't Laer

Spelen in de Gooise natuur

Speelpark Oud Valkeveen

Al bijna een eeuw is Oud Valkeveen Naarden een speelparadijs waar kinderen van alle leeftijden de tijd van hun leven hebben. Het park heeft een grote speelweide, een theater en een eigen strand. De vliegende bijtjes, klimvulkaan en de mini-achtbaan zijn populaire attracties. Bij regenachtig weer schuil je hier in de binnenspeeltuin of de bioscoop. Stronkeltje en zijn vriendinnetje Fonkeltje zijn de mascottes van het park en lopen regelmatig rond om de kids te begroeten en mee op de foto te gaan.

Meer over Oud Valkeveen
Overzichtsfoto Speelpark Oud Valkeveen in Naarden met meerdere attracties en veel groen

Ga de boom in! - Klimbossen in Gooi & Vecht

Wat je in een gewoon bos niet mag of kan doen, mag je hier wel. Letterlijk de boom in om te klimmen en te klauteren. Een ‘rondje klimbos’ is een avontuurlijke en uitdagende activiteit voor jong en oud. Het enige wat je mee hoeft te nemen is een beetje durf.

Aan de overkant

Klimbos Fun Forest Almere

Steek de brug over bij Huizen en doe eens een rondje Fun Forest in Almere. Dit klimbos heeft het langste Ziplinepark van Nederland. Hun missie is duidelijk: “Je mag bij ons de boom in waar je op jezelf leert vertrouwen en als een echte Tarzan of Jane van boom naar boom slingert.” Wist je dat je hier een Impact Klimkaartje kan kopen, een soort ‘uitgestelde koffie’. Een mooie buitenkans voor jou om een kind met afstand tot een dagje uit een onvergetelijke dag in het Klimbos te bezorgen. 

Ontdek Fun Forest
Jongetje slingert tussen twee bomen in Fun Forest Almere.

Klimparadijs in Lage Vuursche

Klimbos Gooi-Eemland

Het Klimbos in Lage Vuursche een waar klimparadijs voor waaghalzen en durfallen. Je kunt hier kiezen uit 10 verschillende routes waarbij je klimhoogtes van 2 tot 22 meter trotseert. De grijze route is absoluut next level! Met een vrij val en een bungee jump van 17 meter hoogte moet je over stalen zenuwen beschikken. 

Naar Klimbos Gooi-Eemland