Tijdens de voorjaarsvakantie (10 t/m 25 februari 2024) is er in Gooi en Vechtstreek van alles te doen voor het hele gezin. Van jeugdtheater voor de allerkleinsten tot een kunstzinnige kermis die je zintuigen prikkelt. Op avontuur in de natuur met je eigen speurtocht of op pad met de boswachter en de geheimen van het bos ontdekken. Laat je inspireren door onze favoriete uitjes in de voorjaarsvakantie! 

Slot Zuylen

Het Muizenuitje speurtocht (4 t/m 8 jaar)

20 t/m 23 februari 2024 | 11.00-16.00 uur

Overal in Slot Zuylen zitten muisjes verstopt, verkleed als ridders, jonkvrouwen en huispersoneel. Speur het kasteel door om ze te vinden en luister naar muziek en spannende muizenverhalen. Kun jij ze allemaal vinden? Smul na afloop in het koetshuis van een zelf versierde muizenpannenkoek en neem een speciaal cadeautje mee naar huis.

Speur mee

Filmtheater Hilversum

Pannenkoeken & Pyjama ontbijt

20 & 21 februari 2024 | vanaf 09.45 uur

In de krokusvakantie je bed uit, lekker met ongekamd haar en je pyjama of onesie nog aan naar het Filmtheater Hilversum, verwend worden met een pannenkoekenontbijt en daarna naar de film ‘Gewoon Super’ (5+) of ‘Peppa’s Bioscoop Feestje’ (3+). Heel veel leuker kan een dag toch niet beginnen? Ouders, verzorgers, opa’s, oma’s: iedereen is van harte welkom.

Ontbijten met pannenkoeken

Beeld & Geluid Hilversum

Kermis meets kunst bij 'Fiera del Suono'

10 t/m 25 februari 2024

Bezoek een bijzondere nieuwe installatie tijdens de voorjaarsvakantie: Fiera del Suono, de kermis van geluiden. In de centrale hal van Beeld & Geluid word je begroet door grote kleurrijke abstracte kermisattracties. Begeleid door geluiden uit het archief van Beeld & Geluid, beleef je tussen de attracties door hoe de kermis een broedplaats was van creativiteit en innovatie. Een (gratis) artistieke beleving voor het hele gezin.

Naar Beeld & Geluid

Voor future Freek Vonkjes

Wandel het Bergse Beestenpad

Dagelijks vanaf 10.00 uur 

Maak op avontuurlijke wijze kennis met alle dieren die rondom de Spiegelplas wonen. Aan de hand van vragen en opdrachten leer je alles over het gedrag en de leefomgeving van de dieren. Bij Het Spieghelhuys koop je een tas waar alles in zit om het Bergse Beestenpad te ontdekken. Na afloop mag de tas mee naar huis en verdien je een Bergse Beesten Diploma.

Ga op avontuur

Kasteel Muiderslot, Muiden

Bouw mee aan het grootste LEGO-kasteel (8+)

Dagelijks in de voorjaarsvakantie

In de ruim 700 jaar dat het Muiderslot bestaat is het kasteel regelmatig gesloopt, opgelapt, verbouwd, verfraaid en uitgebreid. Tijdens je bezoek kun je sporen ontdekken van al die bouwactiviteiten. De bouwmeester is te druk om verder te bouwen, dus hij kan je hulp goed gebruiken. Kom jij hem helpen? Bouw mee aan het grootste LEGOkasteel van Nederland!

Bouw mee!

Met kids de natuur in

Op pad met de boswachter van OERRR Natuurmonumenten (4+)

Diverse data

Ga op bossafari met de boswachter, zoek naar sporen in het bos of ga uilenballen pluizen als een echte onderzoeker. OERRR Natuurmonumenten in 's-Graveland organiseert in de krokusvakantie allerlei extra kinderactiviteiten, lekker actief in de natuur. Tip: afsluiten met de lekkerste appeltaart bij het naastgelegen café-restaurant Brambergen.

Bekijk alle OERRR activiteiten
Kinderen speuren in het bos naar kleine beestjes in de Herfst

Cultuur snuiven

Kidsproof naar het museum in Gooi & Vecht

Op zoek naar een leuk uitje met de (klein)kinderen? Pak eens een museum! In Gooi & Vecht vind je een paar van de gaafste kidsproof musea van Nederland. Ga op bezoek bij de ridders van het Muiderslot, hoor de kanonnen bulderen in het Vestingmuseum of doe lekker creatief in het kinderatelier van Singer Laren. Laat je inspireren door onze kidsproof museumtips voor het hele gezin!

Pak een museum
Jongen kijkt naar beneden in installatie in Museum Hofland

Theater De Dillewijn Ankeveen

Jeugdvoorstelling ‘Over een kleine mol…’ (3+)

21 februari 2024

De internationele jeugd-bestseller ‘Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft’ is bewerkt tot volwassen jeugdvoorstelling. Mol komt boven om te kijken of de zon al op is als er ineens op zijn kop gepoept wordt. Kak! Wat goor! Mol gaat op zoek naar de dader en ontmoet tijdens zijn zoektocht een hoop wonderlijke dieren...

Naar het theater

Grafisch Atelier Hilversum

Knutselen en kliederen in het Familieatelier (5+)

Elke laatste zondag van de maand

Een middagje mooie dingen maken met het hele gezin: het kan bij Grafisch Atelier Hilversum. Kom uit je luie stoel, leg je beeldscherm aan de kant en ga zelf aan de slag met lego, papier, inkt en je eigen fantasie. Een verrassend en uniek eindresultaat is gegarandeerd. Wacht niet te lang met je opgeven, want de Printclub is populair!

Get creative