Duik in de erfgoedverhalen

Zomer 2021 stond Gooi & Vecht in het teken van Gooise grensverleggers, wereldverbeteraars en uitvinders tijdens de tweede editie van het Erfgoedfestival. 

De erfgoedverhalen van o.a. P.C. Hooft, Nescio en Piet Mondriaan werden uitgelicht tijdens het inspirerende (coronaproof) buitenprogramma vol themaroutes. Daarnaast waren er tentoonstellingen, vlogs, podcasts, een rondreizende interactieve AR Experience en een speciaal kinderprogramma. Hoe dat eruit zag? Je ziet het in de aftermovie en evaluatie.

Het Erfgoedfestival is inmiddels afgelopen, maar je kunt nog steeds genieten van de podcastserie Gooise Grensverleggers en de thematische wandel- en fietsroutes.

Aftermovie 2021 - Terugblik op het Erfgoedfestival

Podcastserie

Gooise Grensverleggers

Tegenwoordig staat het Gooi bij veel mensen bekend vanwege de glitter en glamour, maar vroeger was dat wel anders. Ga op ontdekkingstocht terug in de tijd en leer over de Gooise grensverleggers die op hun manier een bijzondere stempel op het Gooi hebben gedrukt.

Duik in de verhalen

Erfgoedroutes

Wandelen & Fietsen

Ga op pad in Gooi & Vecht met de Spacetime Layers app en ontdek bijzondere erfgoedverhalen. Onderweg wandel of fiets je langs historische en grensverleggende locaties in Gooi & Vecht. Van het atelier van Mondriaan in Blaricum tot de studiovilla's in Bussum als bakermat van de Nederlandse tv.

Bekijk alle routes
Twee wandelaars lopen onder de Utrechtse Poort in Naarden door

Over het thema van 2021

Waarom grensverleggers?

De schone lucht en ruimte hadden begin twintigste eeuw al een grote aantrekkingskracht op inwoners uit de steden met innoverende ideeën. Welke grensverleggers en innovators stonden centraal tijdens het Erfgoedfestival 2021?

Lees meer

Bereikbaarheid

Kom je een dagje van ons erfgoed genieten?

Gooi & Vecht is centraal gelegen tussen Utrecht, Amsterdam, Almere en Amersfoort. Parkeer je auto gratis bij een van de Toeristische Overstap Punten (TOPs), bekijk de OV-opties of pak een Urbee e-bike.

Bekijk de mogelijkheden