Erfgoedfestival 2021

Grensverleggers in Gooi & Vecht

Erfgoedfestival

Duik in de erfgoedverhalen

Zomer 2021 stond Gooi & Vecht in het teken van Gooise grensverleggers, wereldverbeteraars en uitvinders tijdens de tweede editie van het Erfgoedfestival. De erfgoedverhalen van o.a. P.C. Hooft, Nescio, Piet Mondriaan en Frederik van Eeden werden tijdens het inspirerende (coronaproof) buitenprogramma vol themawandelingen en fietsroutes uitgelicht. Daarnaast waren er tentoonstellingen, vlogs, podcasts, een rondreizende interactieve AR Experience en een speciaal kinderprogramma. In de aftermovie een terugblik op het Erfgoedfestival.

De podcasts van het Erfgoedfestival blijven te beluisteren, de wandel- en fietsroutes te doen. Je vindt ze op deze pagina. Zo beleef je ook na de zomer de erfgoedverhalen van Gooise grensverleggers. 

Aftermovie 2021 - Terugblik op het Erfgoedfestival

Erfgoedroutes

Wandelen & Fietsen

Ga op pad in Gooi & Vecht met de Spacetime Layers app en ontdek bijzondere erfgoedverhalen. Onderweg wandel of fiets je langs historische en grensverleggende locaties in Gooi & Vecht. Van het atelier van Mondriaan in Blaricum tot de studiovilla's in Bussum als bakermat van de Nederlandse tv.

Bekijk alle routes

Podcastserie

Gooise Grensverleggers

Tegenwoordig staat het Gooi bij veel mensen bekend vanwege de glitter en glamour, maar vroeger was dat wel anders. Ga op ontdekkingstocht terug in de tijd en leer over de Gooise grensverleggers die op hun manier een bijzondere stempel op het Gooi hebben gedrukt.

Duik in de verhalen

Over het thema van 2021

Waarom grensverleggers?

De schone lucht en ruimte hadden begin twintigste eeuw al een grote aantrekkingskracht op inwoners uit de steden met innoverende ideeën. Welke grensverleggers en innovators volgen we dit Erfgoedfestival, en waarom zoomen we in het programma juist in op hun verhalen?

Lees meer
© Inge Jansen

Bereikbaarheid

Kom je een dagje van ons erfgoed genieten?

Gooi & Vecht is centraal gelegen tussen Utrecht, Amsterdam, Almere en Amersfoort. Parkeer je auto gratis bij een van de Toeristische Overstap Punten (TOPs), bekijk de OV-opties of pak een Urbee e-bike.

Bekijk de mogelijkheden