Erfgoedfestival 2021

Grensverleggers in Gooi & Vecht

Erfgoedfestival

26 mei t/m 12 september 2021 - Duik in de erfgoedverhalen

Zomer 2021 staat Gooi & Vecht in het teken van Gooise grensverleggers, wereldverbeteraars en uitvinders tijdens de tweede editie van het Erfgoedfestival. Duik in de erfgoedverhalen van o.a. P.C. Hooft, Nescio, Piet Mondriaan en Frederik van Eeden met het inspirerende (coronaproof) buitenprogramma vol themawandelingen en fietsroutes.

Bekijk het programma en laat je verrassen door de achtergrondverhalen van de erfgoedlocaties in het Erfgoedfestival Magazine. Er zijn verdiepende tentoonstellingen, vlogs, podcasts, een interactieve AR Experience van stoomtram de Gooische Moordenaar en een speciaal kinderprogramma met bijpassend doeboek.

Over het Erfgoedfestival

Inzoomen op de achtergrond

Begin twintigse eeuw was Gooi & Vecht een plek waar grote innovaties samen kwamen. De schone lucht en ruimte hier hadden toen al een grote aantrekkingskracht op inwoners uit de steden. Welke grensverleggers en innovators volgen we dit Erfgoedfestival, en waarom zoomen we in het programma juist in op hun verhalen?

Lees meer

Erfgoedroutes

Wandelen & Fietsen

Ga op pad in Gooi & Vecht met de Spacetime Layers app en ontdek bijzondere erfgoedverhalen. Onderweg wandel of fiets je langs historische en grensverleggende locaties in Gooi & Vecht. Van het atelier van Mondriaan in Blaricum tot de studiovilla's in Bussum als bakermat van de Nederlandse tv.

Bekijk alle routes

Programma - Erfgoedfestival Magazine 

Podcastserie

Gooise Grensverleggers

Tegenwoordig staat het Gooi bij veel mensen bekend vanwege de glitter en glamour. Vroeger was dat wel anders, maar weinig mensen kennen de geschiedenis van het Gooi. Ga op ontdekkingstocht terug in de tijd en leer over de Gooise grensverleggers die op hun manier een bijzondere stempel op het Gooi hebben gedrukt.

Duik in de verhalen
© Inge Jansen

Bereikbaarheid

Hoe kom je hier?

Kom je van buiten de regio een dagje genieten van ons erfgoed? Gooi & Vecht is centraal gelegen tussen Utrecht, Amsterdam, Almere en Amersfoort. Parkeer je auto gratis bij een van de Toeristische Overstap Punten (TOPs), bekijk de OV-opties of ga op pad als een local en doorkruis Gooi & Vecht met een Urbee e-bike.

Bekijk de mogelijkheden