Genieten op het water - Van sloepje tot sportief

Ga voor anker op de Loosdrechtse Plassen en neem een verfrissende duik. Kano door een zee van waterlelies bij Kortenhoef of stap aan boord van een authentieke botter en ga buitengaats op het Gooimeer. Vaar met een glas rosé in de hand langs imposante buitenplaatsen aan de Vecht. Of liever wat sportiever en ga je kiten of suppen? In Gooi & Vecht zijn er eindeloos veel mogelijkheden om te genieten op en aan het water.

Sloepennetwerk Gooi & Vecht

Heerlijk verpozen op het water

Je stippelt zelf de mooiste vaarroutes uit met het Sloepennetwerk Gooi & Vecht. Volg de genummerde knooppuntborden, routeborden en informatiepanelen en geniet van de rijke omgeving. Bestel de Waterkaart Gooi & Vecht in onze webshop of laat je inspireren door onze sloepenroutes.

Bekijk de sloepenroutes

Bootverhuur

Bepaal je eigen koers

Wil je een dag genieten op het water van het Loosdrechts Plassengebied, de Vecht of het Gooimeer? Huur een sloep, sup, kano of zeilboot en vaar eropuit. Picknickmandje mee aan boord of meer aan bij een van de vele riante terrassen aan het water. 

Bekijk alle bootverhuurders

Rondvaarten & meevaren

Sit back and relax

Vaar over de Vecht in een sfeervolle salonboot, doorklief de golven van het Gooimeer op een historisch schip, combineer fietsen en varen met een van de fietsboten, of ontdek authentieke vestingsteden vanaf het water. In Gooi & Vecht vind je voor ieder wat wils.

Bekijk alle mogelijkheden

Bekijk ook - Maak je waterrijke dag compleet